Ilmastoviisaita ratkaisuita 7.-16.2.2022

Ilmastoviisaita ratkaisuja, niitä on! Ilmastoviisas Salo järjesti moniosaisen tapahtumasarjan, jonka myötä tutustuimme eri tapoihin vähentää päästöjä ja toimia ilmastoviisaasti. Kiitoksia kaikille osallistuneille ja erityiskiitokset upeille vieraillemme!

Tapahtumat järjestettiin kaikille avoimina webinaareina ja niihin liittyvä esitysmateriaali ja aiheeseen liittyviä linkkejä löytyy alta kunkin tapahtuman kohdalta.

Vihreä vetykaasu — vastaus kysymykseen tulevaisuuden energiasta?

Päävieraana 7.2.2022 järjestetyssä webinaarissa oli Tage Erikson, markkinointi- ja projektipäällikkö, Swedish Solar HydroGenesis AB, Tukholma. Uusiutuva energia on tulevaisuuden avainsana, kun fossiilisen energian aikakausi on päättymässä. Ongelmana on kuitenkin varastointi — tuuli-, aurinko- ja aaltoenergian tuotantoa ei voida suunnitella etukäteen. Akut ovat kalliita ja raskaita ja niiden kapasiteetti on rajoitettua. Ne jättävät myös jälkeensä ympäristölle haitallisia aineita. Ns. vihreä vetykaasu soveltuu moniin ratkaisuihin, kuljetuksiin, lämmitykseen, sähköverkoston tasapainottamiseen ja varasähköjärjestelmiin. Ainut päästö on vesihöyry. Vetykaasu ei menetä energiaansa pitkäaikaisessa varastoinnissa eikä lämpötilan vaihdellessa. Miten sitä tuotetaan, säilytetään ja käytetään?

Kommenttipuheenvuoro: Synteettiset uusiutuvat polttoaineet vetytalouden mahdollistajana

Kommenttipuheenvuoron aiheesta piti Marko Niskanen, Teknologiajohtaja, Q Power Oy.

Suuret kiitokset vieraillemme erittäin mielenkiintoisista esityksistä!

Tapahtuman esitysmateriaali:

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Kerros- ja rivitalojen maalämpöratkaisut — kokemuksia ja uusia näkökulmia

Päävieraana 10.2.2022 järjestetyssä webinaarissa oli Ulf Sjögren, uusiutuvan energian asiantuntija, Espoo. Kiinteistöjen uusiutuva lähienergia on ratkaisu kiinteistöjen päästöihin. Jotta lopputulos olisi myös taloudellisessa mielessä taloyhtiön kannalta mahdollisimman kannattava ja houkutteleva on suotavaa, että kiinteistöjen uusiutuvan energian ydintä eli maalämpöä täydennetään muilla ratkaisuilla kuten lämmön talteenotolla, aurinkosähköllä, aurinkoenergialla ja muilla energiatehokkuutta parantavilla toimenpiteillä. Ulf Sjögren puhui näistä ratkaisuista ja Espoonlahdessa saaduista kokemuksista.

Kommenttipuheenvuorot pitivät ympäristöinsinööri Riitta Saari, Salon kaupunki ja DI Tero Viander, toimitusjohtaja, LVI- ja Energiatekniikka Viander Oy.

Tapahtuman esitysmateriaali:

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Ilmastoviisas auto — auton kaasumuunnos

Päävieraana 16.2.2022 järjestetyssä webinaarissa oli Daniel Salonen, Terragas Lohja. Suomen autokanta on vanha. Kaikilla ei ole varaa hankkia sähköautoa. Vanhaan autoon voi lisätä kaasupytyn, Salossakin. Näin vähennät autosi päästöjä jopa 80 % ja voit tukea kotimaista biokaasun tuotantoa. Saamme kuulla miten se tehdään. Käytännön kokemuksista kertoivat yksityisautoilijat Margit Suurhasko ja Eeva-Stiina Lönnemo.

Tapahtuman esitysmateriaali:

Aiheeseen liittyviä linkkejä: