Jos haluat liittyä tiedotuslistallemme tai osallistua tulevien tapahtumiemme ja tempausten järjestämiseen ja ideointiin niin otathan yhteyttä sähköpostitse!

 • Ajankohtaista

 • Ilmastopaneelin Autokalkulaattori
  Ilmastopaneelin Autokalkulaattorilla on helppo laskea eri käyttövoimavaihtoehtojen elinkaaripäästöt ja kustannukset uutta autoa hankittaessa. Autokalkulaattoriin voi myös halutessaan syöttää tarkat lähtötiedot omasta auton käytöstä ja oletetuista energian yksikkökustannuksista.

 • Elokuva Melassuon puolesta, Staffan Söderlund
  Perniön Melassuolle on suunnitteilla aurinkovoimapuisto. Staffan Söderlund on tehnyt elokuvan Melassuon puolesta kommenttina suunnitelmiin.

 • Menneitä tapahtumia

 • Juha Kauppinen Salon pääkirjastossa 21.4.2022
  TaKoPajan ja Salon pääkirjaston vieraana oli Juha Kauppinen. Hän kertoi uudesta kirjastaan Heräämisiä - kuinka minusta tuli luonnonsuojelija (Siltala 2021) ja niistä taisteluista, joita luonnon puolesta on käyty.

 • Kansainvälinen ilmastolakko 25.3.2022
  Salossa osallistuimme jälleen kansainväliseen #FridaysForFuture-ilmastolakkoon.
  Kokoonnuimme Salon kaupungintalon edustalle kirittämään kaikkia päättäjiä toimimaan turvallisen tulevaisuuden ja elinkelpoisen planeetan puolesta sekä osoittamaan solidaarisuutta eniten ilmastokriisistä kärsiviä alueita ja kansoja kohtaan.

 • Ilmastoviisaita ratkaisuita ‑tapahtumasarja 7.-16.2.2022
  Järjestimme moniosaisen tapahtumasarjaan, jonka myötä tutustuimme eri tapoihin vähentää päästöjä ja toimia ilmastoviisaasti. Tapahtumat järjestettiin kaikille avoimina webinaareina. Tapahtumasivultamme löydät aiheisiin liittyvää esitysmateriaalia ja linkkejä.

  • Ilmastoviisas auto — auton kaasumuunnos
   Päävieraana 16.2.2022 järjestetyssä webinaarissa oli Daniel Salonen, Terragas Lohja. Käytännön kokemuksista kertoivat yksityisautoilijat Margit Suurhasko ja Eeva-Stiina Lönnemo.

  • Vihreä vetykaasu — vastaus kysymykseen tulevaisuuden energiasta?
   Päävieraana 7.2.2022 järjestetyssä
   webinaarissa oli Tage Erikson, markkinointi- ja projektipäällikkö, Swedish Solar HydroGenesis AB, Tukholma. Kommenttipuheenvuoron piti Marko Niskanen, Teknologiajohtaja, Q Power Oy.

  • Kerros- ja rivitalojen maalämpöratkaisut — kokemuksia ja uusia näkökulmia
   Päävieraana 10.2.2022 järjestetyssä webinaarissa oli Ulf Sjögren, uusiutuvan energian asiantuntija, Espoo. Kommenttipuheenvuorot pitivät ympäristöinsinööri Riitta Saari, Salon kaupunki ja DI Tero Viander, toimitusjohtaja, LVI- ja Energiatekniikka Viander Oy.

 • Kerttu Kotakorpi kirjailijavieraana 28.9.2021
  Meteorologi Kerttu Kotakorpi oli Salon TaKoPajan kirjailijavieraana webinaarissa tiistaina 28.9.2021 klo 18-20. Ilmastonmuutos muuttaa vääjäämättä elämää kaikkialla maapallolla. Millaisia muutoksia Suomen ilmasto ja luonto tulevat kohtaamaan tällä vuosisadalla? Meteorologi Kerttu Kotakorpi on etsinyt vastauksia ja koonnut kirjaansa uusimman tutkimustiedon mukaisen käsityksen siitä, millaista Suomessa voisi olla vuonna 2100.

 • Globaali ilmastolakko 24.9.2021 ja viestimme Salon päättäjille
  IPCC:n tuoreen raportin ja Glasgow’n COP26-ilmastokokouksen johdosta kokoonnuimme 24.9. kansainväliseen #FridaysForFuture-ilmastolakkoon Salon kaupungintalon edustalle kirittämään kaikkia päättäjiä toimimaan turvallisen tulevaisuuden ja elinkelpoisen planeetan puolesta. Viestimme olivat vastaanottamassa kaupunginvaltuuston pj. Heikki Tamminen ja kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi.

 • Global Climate Strike 19.3.2021 (päivitetty 11.3.2021)
  Osallistumme netissä #ClimateStrikeOnline kansainväliseen ilmastolakkoon #FridaysForFuture joka perjantai. Seuraava #FridaysForFuture globaali lakkopäivä on perjantaina 19.3.2021. Koronatilanteen takia emme voi järjestää kokoontumista vaan Salon ilmastolakkoon voi osallistua eri tavoin. Lue tarkemmin, miten voit osallistua esimerkiksi kenkälakkoon tai somessa!

 • Ilmastonmuutos ja militarismi - nettikeskustelu keskiviikkona 17.2.2021 klo 18.30-20. Tule ensi keskiviikkona nettitilaisuuteen keskustelemaan armeijoiden ilmastovaikutuksista!
  Tarkemmat tiedot ja linkki tilaisuuteen:
  Salon TasausKohtuusPaja >>>
  Tilaisuus on kolmas Salon TasausKohtuusPajan sarjassa ja järjestetään yhteistyössä Aseistakieltäytyjäliiton kanssa.

Maailman armeijoiden ylläpito tuottaa arviolta kaksi kertaa enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin siviililentoliikenne. Silti armeijoiden kansainvälinen toiminta on jätetty poikkeuksena päästövähennyssopimusten ulkopuolelle, eikä valtioita erikseen velvoiteta leikkaamaan armeijoiden päästöjä kotimaissakaan.

Tervetuloa!