• Ilmastoviisaita ratkaisuita ‑tapahtumasarja 7.-16.2.2022
  Tervetuloa osallistumaan moniosaiseen tapahtumasarjaan, jonka myötä tutustumme eri tapoihin vähentää päästöjä ja toimia ilmastoviisaasti. Tapahtumat järjestetään kaikille avoimina webinaareina. Aikaa on joka osassa myös kysymyksille ja keskustelulle. Tarkemmat sisältökuvaukset löytyvät tapahtumasivulta.

 • Kerttu Kotakorpi kirjailijavieraana 28.9.2021
  Meteorologi Kerttu Kotakorpi oli Salon TaKoPajan kirjailijavieraana webinaarissa tiistaina 28.9.2021 klo 18-20. Ilmastonmuutos muuttaa vääjäämättä elämää kaikkialla maapallolla. Millaisia muutoksia Suomen ilmasto ja luonto tulevat kohtaamaan tällä vuosisadalla? Meteorologi Kerttu Kotakorpi on etsinyt vastauksia ja koonnut kirjaansa uusimman tutkimustiedon mukaisen käsityksen siitä, millaista Suomessa voisi olla vuonna 2100.

 • Globaali ilmastolakko 24.9.2021 ja viestimme Salon päättäjille
  IPCC:n tuoreen raportin ja Glasgow’n COP26-ilmastokokouksen johdosta kokoonnuimme 24.9. kansainväliseen #FridaysForFuture-ilmastolakkoon Salon kaupungintalon edustalle kirittämään kaikkia päättäjiä toimimaan turvallisen tulevaisuuden ja elinkelpoisen planeetan puolesta. Viestimme olivat vastaanottamassa kaupunginvaltuuston pj. Heikki Tamminen ja kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi.

 • Global Climate Strike 19.3.2021 (päivitetty 11.3.2021)
  Osallistumme netissä #ClimateStrikeOnline kansainväliseen ilmastolakkoon #FridaysForFuture joka perjantai. Seuraava #FridaysForFuture globaali lakkopäivä on perjantaina 19.3.2021. Koronatilanteen takia emme voi järjestää kokoontumista vaan Salon ilmastolakkoon voi osallistua eri tavoin. Lue tarkemmin, miten voit osallistua esimerkiksi kenkälakkoon tai somessa!

 • Ilmastonmuutos ja militarismi - nettikeskustelu keskiviikkona 17.2.2021 klo 18.30-20. Tule ensi keskiviikkona nettitilaisuuteen keskustelemaan armeijoiden ilmastovaikutuksista!
  Tarkemmat tiedot ja linkki tilaisuuteen:
  Salon TasausKohtuusPaja >>>
  Tilaisuus on kolmas Salon TasausKohtuusPajan sarjassa ja järjestetään yhteistyössä Aseistakieltäytyjäliiton kanssa.

Maailman armeijoiden ylläpito tuottaa arviolta kaksi kertaa enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin siviililentoliikenne. Silti armeijoiden kansainvälinen toiminta on jätetty poikkeuksena päästövähennyssopimusten ulkopuolelle, eikä valtioita erikseen velvoiteta leikkaamaan armeijoiden päästöjä kotimaissakaan.

Tervetuloa!